Menu Sluiten

Update Coronamaatregelen

Corona update: we hebben helaas weer te maken met aangescherpte maatregelen omdat het aantal Corona besmetting in Nederland snel stijgt. Als Buurtsportcoach kijk ik altijd naar de mogelijkheden die er zijn en pas ik de activiteiten zo aan dat iedereen veilig kan blijven bewegen. Het overzicht van alle beweegactiviteiten blijft op deze website staan maar bel altijd eerst op om te vragen welke activiteiten door blijven gaan en in welke vorm. Natuurlijk kan je altijd bij mij terecht voor beweegadvies om zelfstandig in bewegen te blijven.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen.
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Dit betekend concreet dat bestaande beweeggroepen opgesplitst zullen worden in kleinere groepjes van vier deelnemers. De groepjes zullen in eerste instantie gevormd worden met deelnemers die ook buiten de activiteiten om met elkaar omgaan bijvoorbeeld vrienden en familie. De komende vier weken (of zolang deze maatregel geldt) mag er niet tussen de groepjes niet gewisseld worden.

Daarnaast zullen de beweegactiviteiten zoveel mogelijk buiten plaatsvinden. dit is in de meeste geval al zo geregeld.

Bovenstaande is Plan B. Voor degene die liever thuisblijft en voor het geval de maatregelen over twee weken nog verder aangescherpt worden staat Plan C al klaar. Hierover volgt volgende week meer informatie.

Lees hier over alle maatregelen die op 14 oktober 2020 om 22:00 uur zijn ingegaan.