Menu Sluiten

Letterlijk en figuurlijk in beweging met OpenJeHart

OpenJeHart brengt mensen in alle acht Haagse stadsdelen met zichzelf en met elkaar in verbinding. Het activiteitenaanbod bestaat uit wekelijkse wandelingen onder begeleiding van een coach, themabijeenkomsten, Creatieve Salons en weekenduitjes. Daarnaast is er het Aandachtcentrum dat tijdens, maar ook ná de coronacrisis op regelmatige basis telefonische aandacht biedt. 

OpenJeHart richt zich op mensen die samen met anderen letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen omdat ze soms kampen met gevoelens van eenzaamheid of gewoon behoefte hebben aan uitbreiding van hun sociale contacten. Bij OpenJeHart worden ze lid van een club waar de focus ligt op mogelijkheden en niet op wat er niet (meer) is.

Coachende begeleiding
De wekelijkse wandelingen vormen daarbij een belangrijk onderdeel: een wandeling is een mooi moment om gesprekken met anderen te hebben. Het wandelen gebeurt onder begeleiding van een coach, die erop ervoor zorgt dat iedereen gezien en gehoord wordt.

Bewegen, leren, doen, weekend
Gestoeld op de pijlers ‘bewegen, leren, doen, weekend’ organiseert OpenJeHart allerlei activiteiten, zoals workshops over bijvoorbeeld Omdenken of stoppen met piekeren, maar ook Creatieve Salons en uitjes op zondagen, juist omdat mensen die zich alleen voelen dat vaak zo’n lastige dag vinden. De activiteiten bieden structuur en iets om naar uit te kijken. Of, zoals een lid zegt: “Als ik dit niet had, zat ik gewoon weer binnen.”

Luisterend oor
Tijdens maar ook zeker na de coronacrisis bieden we onze leden vanuit het Aandachtcentrum door middel van telefoontjes, apps en/of videobellen een luisterend oor. Maar het Aandachtcentrum doet meer. Het zet zich ook in voor wie de stap naar deelname aan de activiteiten te groot is. Via regelmatig telefonisch contact bouwen we stapje voor stapje het (zelf)vertrouwen op, zodat mensen letterlijk en figuurlijk weer in beweging komen.

Kijk voor meer informatie over zowel OpenJeHart als het Aandachtcentrum op https://www.openjehart.nu of bel 088 – 78 78 988.