Menu Sluiten

Gezond Natuur Wandelen

Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Zeker in deze coronatijd. Daarom biedt de Stichting Gezond Natuur Wandelen elke week op een vaste tijd en een vaste plek, wandelingen aan in het groen van de wijk. Een wandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een rustig tempo. Deelname kost niets. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie of thee te drinken. (mits dit mag i.v.m. de geldende Corona maatregelen).

De wandelingen zijn speciaal voor mensen die wat meer willen bewegen en dat graag samen met anderen willen doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en staan onderweg één of twee keer stil bij de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen UNIEK. De natuurwandelingen volgen uiteraard de RIVM-richtlijnen.

Vrijwillige wandelbegeleiders gezocht
Voor de nieuw op te starten wandelgroep in Bouwlust zijn wij op zoek naar mensen die als vrijwilliger de wandelgroep willen begeleiden. De groep wandelt wekelijks. Op donderdagmiddag om 13.00 uur vertrekken we vanaf Allekanten aan de Speelzijde 8. Voor andere locaties, bepalen we de dag, het tijdstip en de locatie samen met de vrijwilligers. Woon je niet in Bouwlust, maar wil je graag wandelingen begeleiden, dan kun je begeleider worden bij al bestaande wandelingen bij jou in de buurt. Vrijwilligers krijgen een korte natuurbelevingscursus, wandelbegeleiderscursus en EHBO-cursus aangeboden. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met Mariëlle de Jong op: marielle@gezondnatuurwandelen.nl

Wil je gezellig meewandelen met de groep in de Bouwlust, meld je dan aan bij Buurtsportcoach Casy via mail of bel/app 06-22620442

“Met zijn allen, voor allen, gezond aan de wandel in het groen in de wijk!”